Selamat Datang ke Blog ini :


KANSER  MAKLUMAT  TERKINI :

SELEPAS BERAPA TAHUN diketahui  ramai orang Kemoterapi ialah satu CARA SAHAJA UNTUK CUBA DAN MENGHAPUSKAN KANSER. 
Johns Hopkins telah  memberitahu  ADA SATU CARA ALTERNATIF ...
[Kanser Update dari Johns Hopkins]

1. Tiap-tiap orang mempunyai sel-sel kanser dalam badan. Sel-sel kanser tidak muncul dalam ujian standard sehingga mereka telah didarab satu bilion beberapa. Apabila doktor memberitahu pesakit kanser bahawa terdapat sel-sel kanser yang tiada lagi dalam badan mereka selepas rawatan, ia hanya bermaksud ujian tidak dapat mengesan sel-sel kanser kerana mereka telah tidak mencapai saiz yang dapat dikesan.

2. Sel-sel kanser wujud antara 6 kepada lebih daripada 10 kali dalam seumur hidup orang.

3. Apabila sistem imun orang yang kuat sel-sel kanser akan dimusnahkan dan dicegah daripada membiak dan membentuk tumor.

4. Apabila seseorang mempunyai penyakit kanser, ini menunjukkan orang yang mempunyai pelbagai kekurangan pemakanan. Ini mungkin disebabkan oleh genetik, alam sekitar, makanan dan faktor-faktor gaya hidup.

5. Untuk mengatasi kekurangan pemakanan yang pelbagai, perubahan diet dan termasuk tambahan akan menguatkan sistem imun.

6. Kemoterapi melibatkan meracuni sel-sel kanser berkembang pesat dan juga memusnahkan cepat-tumbuh sel-sel yang sihat di dalam sumsum tulang, saluran gastro-usus dan sebagainya, dan boleh menyebabkan kerosakan organ seperti hati, buah pinggang, jantung, paru-paru dan sebagainya.

7. Sinaran yang di samping merosakkan sel-sel kanser juga terbakar, parut dan kerosakan sel-sel yang sihat, tisu dan organ.

8. Rawatan awal dengan kemoterapi dan radiasi biasanya akan mengurangkan saiz tumor. Walau bagaimanapun, penggunaan kemoterapi dan radiasi yang berpanjangan tidak menyebabkan kemusnahan tumor lebih.

9. Apabila tubuh mempunyai beban terlalu banyak toksik daripada kemoterapi dan radiasi sistem imun sama ada dikompromi atau musnah, maka orang itu boleh tunduk kepada pelbagai jangkitan dan komplikasi.

10. Kemoterapi dan radiasi boleh menyebabkan sel-sel kanser bermutasi dan menjadi kebal dan sukar untuk memusnahkan. Pembedahan juga boleh menyebabkan sel-sel kanser merebak ke laman web lain.

11. Satu cara yang berkesan untuk kanser pertempuran adalah untuk kebuluran sel-sel kanser dengan tidak memberi makan dengan makanan yang diperlukan untuk pelbagai.

Apakah sel-sel kanser makan: ( Panduan pemakanan harian )


a. Gula ialah kanser penyuap. Dengan memotong gula, ia memotong satu bekalan makanan penting untuk sel-sel kanser. Nota: pengganti Gula seperti NutaSweet, Sama, sudu dan sebagainya, dengan Aspartam dan ia boleh memudaratkan. A pengganti yang lebih baik semulajadi akan menjadi madu Manuka atau molases tetapi hanya dalam jumlah yang sangat kecil. Garam bahan kimia yang ditambah ke membuat ia berwarna putih. Alternatif yang lebih baik ialah Bragg aminos atau laut garam.

b. Susu menyebabkan tubuh untuk menghasilkan mukus, terutamanya dalam saluran gastro-usus. Kanser memakan mukus. Dengan memotong susu dan menggantikan dengan susu soya tanpa gula, sel-sel kanser akan kebuluran.

c. Sel-sel kanser membiak dalam persekitaran asid. Diet berasaskan daging adalah berasid dan ia adalah yang terbaik untuk makan ikan, dan ayam sedikit dan bukannya daging lembu atau daging babi. Daging juga mengandungi antibiotik ternakan, hormon pertumbuhan dan parasit, yang semua berbahaya, terutama kepada orang yang menghidapi kanser.

d. Diet yang dibuat sayur-sayuran 80% segar dan jus, bijirin penuh, biji benih, kacang dan buah-buahan yang sedikit membantu meletakkan badan ke dalam persekitaran yang beralkali. Kira-kira 20% dari makanan yang telah dimasak termasuk kacang. Jus sayur-sayuran segar menyediakan enzim hidup yang mudah diserap dan sampai ke tahap selular dalam masa 15 minit untuk menyuburkan dan meningkatkan pertumbuhan sel-sel yang sihat.

Untuk mendapatkan enzim hidup untuk membina sel-sel yang sihat cuba minum jus sayur-sayuran segar (kebanyakan sayur-sayuran termasuk taugeh) dan makan beberapa sayur-sayuran mentah 2 atau 3 kali sehari. Enzim dimusnahkan pada suhu 104 darjah F (40 darjah C).

e. Elakkan kopi, teh, dan coklat, yang mempunyai kafein yang tinggi. Teh hijau adalah alternatif yang lebih baik dan mempunyai sifat melawan kanser. Air - terbaik untuk minum air tulen, atau ditapis, untuk mengelakkan dikenali toksin dan logam berat dalam air paip. Air suling adalah berasid, elakkan.

12. Protein daging sukar dihadam dan memerlukan banyak enzim penghadaman. Daging yg belum dicernakan baki dalam usus akan menjadi putrified dan membawa kepada pembentukan toksik yang lebih.

13. Dinding sel kanser mempunyai penutup protein yang sukar. Dengan tidak atau makan daging kurang ia membebaskan lebih banyak enzim untuk menyerang dinding protein sel-sel kanser dan membolehkan sel-sel pembunuh badan untuk memusnahkan sel-sel kanser.

14. Sesetengah makanan tambahan membina sistem imun (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksida, vitamin, mineral, EFA dan sebagainya) untuk membolehkan sel-sel pembunuh sendiri badan memusnahkan sel-sel kanser. Tambahan lain seperti vitamin E diketahui menyebabkan apoptosis, atau kematian sel diprogram, kaedah biasa badan melupuskan sel-sel yang rosak, yang tidak diingini, atau yang tidak diperlukan boleh dibuang.

15. Kanser adalah satu penyakit minda, badan dan semangat. Satu semangat yang proaktif dan positif akan membantu pahlawan kanser menjadi terselamat.

Kemarahan, tidak bertimbang rasa dan kepahitan meletakkan tubuh ke dalam persekitaran yang penuh tekanan dan berasid. Belajar untuk mempunyai semangat kasih sayang dan Pengampun. Belajar untuk bersantai dan menikmati hidup.

16. Sel-sel kanser tidak dapat berkembang dalam persekitaran oksigen.Bersenam setiap hari, dan bernafas dalam membantu untuk mendapatkan lebih banyak oksigen ke tahap sel. Terapi oksigen adalah satu lagi cara yang digunakan untuk memusnahkan sel-sel kanser.


(SILA BERKONGSI KEPADA orang yang anda sayang)